Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mozart torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mozart torta

8 db tojás
8 ek. cukor
7.5 ek. liszt
8 ek. meleg víz
4 ek. étolaj

Krém:

10 dkg cukor
3 dl tej
2 db tojás
8 dl tejszín
1,5 üveg mandula aroma
25 dkg mogyorókrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon piskótát sütünk.
A pudingot, cukrot, tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, krémet készítünk. Majd a tojás felvert habját melegen a krémhez keverjük, kihűtjük.
8 dl tejszínt felverünk, (Meggle) kb. 3 dl tejszínt és 1,5 üveg mandulaaromát (zöldet) teszünk a pudingos krémhez, a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
Kell még 25 dkg mogyorókrém, 20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk, megkenjük mandulás krémmel, rárakjuk a kinyújtott marcipánt. (folpack között nyújtottam)
Megkenjük olvasztott mogyorókrémmel, ha szükséges hűtsük, amíg visszaszilárdul. Ráhelyezzük a piskótát, és ismét mandulás krém következik, ezután befedjük a harmadik lappal, majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.
A virágokat, rózsákat saját magam készítettem.
Mozart torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!