Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffin alaprecept

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffin alaprecept

15 dkg teavaj (margarinnal nem lesz jó íze)
15 dkg cukor
15 dkg finomliszt
egy púpozott teáskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
leheletnyi só
fél dl tej
2 db tojás
némi reszelt citromhéj (ízlés szerint)
12 db muffinpapír
muffin sütőforma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Első lépésben mindenképpen melegítsd fel a sütődet 200 fokosra.
Helyezz muffinpapírokat a sütőforma mélyedéseibe, vagy, ha nincs ilyen papírod, a lyukakat kend ki vékonyan zsiradékkal.
Egy tálban habosítsd fel a vajat és keverd el benne jól a cukrot és a vaníliás cukrot. Üsd bele az egyik, később a másik tojást. Evőkanalanként adagolva mixeld el a masszában a lisztet és a tejet. Szórd bele a sütőport. Oszd el egyenletesen a tésztát a sütőforma lyukaiban. Legjobb, ha a keverőgép egyik kanalát (vagy a habverőt) használod csurgatásra. Süsd meg forró sütőben a sütikéket.
Muffin alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!