Multivitaminos képviselőfánk
Hozzávalók
Krémhez:
Ropogós tésztához:
Égetett tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A ropogós tésztához a margarint és a mézet konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Belekeverjük a lisztet, a sót és az ételszínezéket. A tésztát két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, és fagyasztóba tesszük.
Fánktészta:
Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a sót és a margarint kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Gyorsan belekeverjük a lisztet, és a tésztát közepes hőfokon állandó keverés mellett addig forrósítjuk (kb. 4-5 percig), míg fehér bevonat nem keletkezik az edény alján. A tésztát áttöltjük egy keverőtálba, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Az égetett tésztába konyhai robotgéppel (habverő) fokozatosan belekeverjük a tojásokat. A masszát simacsöves habzsákba töltjük, és tésztahalmokat (kb. 6,5 cm ø) nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Kiszúróval kiszúrjuk a piros tészta-korongokat (kb. 8 cm ø), és a halmokra tesszük, közben egy kicsit rányomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a fánkokat aranybarnára sütjük. (Figyelem: a sütési idő lejárta előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez megmossuk a gyümölcsöt, megszárítjuk, ha szükséges, meg is pucoljuk, kockákra vágjuk, és a cukorral (kevés gyümölcsöt a tálaláshoz félreteszünk) magasfalú edényben botmixerrel finomra pürésítjük, esetleg a lédús gyümölcsök esetében a pürét sűríthetjük zselatin fix-szel, majd habzsákba töltjük.
Krém:
A kimért multivitamint és a tejet egy magas falú tálba tesszük, majd a házikrémes krémport hozzáöntjük. A keveréket konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig először alacsony, majd magas fokozaton verjük. Az elkészült multivitaminos krémet habzsákba töltjük. Kisujjunkkal vagy fakanállal óvatosan lyukat szúrunk alulról a fánkba. Először a gyümölcspürét, majd a multivitaminkrémet alulról belenyomjuk a fánkba. Mindegyik fánk tetejére nyomunk egy-egy kis krémet. A maradék gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Multivitaminos képviselőfánk
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Ropogós tésztához:
Égetett tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A ropogós tésztához a margarint és a mézet konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Belekeverjük a lisztet, a sót és az ételszínezéket. A tésztát két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, és fagyasztóba tesszük.
Fánktészta:
Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a sót és a margarint kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Gyorsan belekeverjük a lisztet, és a tésztát közepes hőfokon állandó keverés mellett addig forrósítjuk (kb. 4-5 percig), míg fehér bevonat nem keletkezik az edény alján. A tésztát áttöltjük egy keverőtálba, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Az égetett tésztába konyhai robotgéppel (habverő) fokozatosan belekeverjük a tojásokat. A masszát simacsöves habzsákba töltjük, és tésztahalmokat (kb. 6,5 cm ø) nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Kiszúróval kiszúrjuk a piros tészta-korongokat (kb. 8 cm ø), és a halmokra tesszük, közben egy kicsit rányomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a fánkokat aranybarnára sütjük. (Figyelem: a sütési idő lejárta előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez megmossuk a gyümölcsöt, megszárítjuk, ha szükséges, meg is pucoljuk, kockákra vágjuk, és a cukorral (kevés gyümölcsöt a tálaláshoz félreteszünk) magasfalú edényben botmixerrel finomra pürésítjük, esetleg a lédús gyümölcsök esetében a pürét sűríthetjük zselatin fix-szel, majd habzsákba töltjük.
Krém:
A kimért multivitamint és a tejet egy magas falú tálba tesszük, majd a házikrémes krémport hozzáöntjük. A keveréket konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig először alacsony, majd magas fokozaton verjük. Az elkészült multivitaminos krémet habzsákba töltjük. Kisujjunkkal vagy fakanállal óvatosan lyukat szúrunk alulról a fánkba. Először a gyümölcspürét, majd a multivitaminkrémet alulról belenyomjuk a fánkba. Mindegyik fánk tetejére nyomunk egy-egy kis krémet. A maradék gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?