Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Multivitaminos képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab Multivitaminos képviselőfánk elkészítéséhez

Krémhez:

400 ml multivitaminlé 100 %-os
250 ml hideg tej

Ropogós tésztához:

40 g lágy margarin
50 g méz
50-60 g búzaliszt
csipetnyi só
piros ételszínezék

Égetett tésztához:

125 ml tej
125 ml víz
1 csipet só
100 g margarin
200 g búzaliszt
5 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

150 g különböző gyümölcs (pl. mangó, banán, papaya, eper, földicseresznye, áfonya …)
1 teáskanál cukor
némi csokiforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Multivitaminos képviselőfánk elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Ropogós tészta:
A ropogós tésztához a margarint és a mézet konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Belekeverjük a lisztet, a sót és az ételszínezéket. A tésztát két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, és fagyasztóba tesszük.

Fánktészta:
Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a sót és a margarint kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Gyorsan belekeverjük a lisztet, és a tésztát közepes hőfokon állandó keverés mellett addig forrósítjuk (kb. 4-5 percig), míg fehér bevonat nem keletkezik az edény alján. A tésztát áttöltjük egy keverőtálba, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk.

Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztába konyhai robotgéppel (habverő) fokozatosan belekeverjük a tojásokat. A masszát simacsöves habzsákba töltjük, és tésztahalmokat (kb. 6,5 cm ø) nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Kiszúróval kiszúrjuk a piros tészta-korongokat (kb. 8 cm ø), és a halmokra tesszük, közben egy kicsit rányomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a fánkokat aranybarnára sütjük. (Figyelem: a sütési idő lejárta előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Kivesszük a sütőből, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez megmossuk a gyümölcsöt, megszárítjuk, ha szükséges, meg is pucoljuk, kockákra vágjuk, és a cukorral (kevés gyümölcsöt a tálaláshoz félreteszünk) magasfalú edényben botmixerrel finomra pürésítjük, esetleg a lédús gyümölcsök esetében a pürét sűríthetjük zselatin fix-szel, majd habzsákba töltjük.

Krém:
A kimért multivitamint és a tejet egy magas falú tálba tesszük, majd a házikrémes krémport hozzáöntjük. A keveréket konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig először alacsony, majd magas fokozaton verjük. Az elkészült multivitaminos krémet habzsákba töltjük. Kisujjunkkal vagy fakanállal óvatosan lyukat szúrunk alulról a fánkba. Először a gyümölcspürét, majd a multivitaminkrémet alulról belenyomjuk a fánkba. Mindegyik fánk tetejére nyomunk egy-egy kis krémet. A maradék gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A sütemény nagyon finom narancsos krémmel is. Ehhez használjunk a krémhez multivitamin helyett 100 %-os narancslevet.
Multivitaminos képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!