Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Multivitaminos képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Krémhez:

400 ml multivitaminlé 100 %-os
250 ml hideg tej

Ropogós tésztához:

40 g lágy margarin
50 g méz
50-60 g búzaliszt
csipetnyi só
piros ételszínezék

Égetett tésztához:

125 ml tej
125 ml víz
1 csipet só
100 g margarin
200 g búzaliszt
5 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

150 g különböző gyümölcs (pl. mangó, banán, papaya, eper, földicseresznye, áfonya …)
1 teáskanál cukor
némi csokiforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Ropogós tészta:
A ropogós tésztához a margarint és a mézet konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Belekeverjük a lisztet, a sót és az ételszínezéket. A tésztát két sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, és fagyasztóba tesszük.

Fánktészta:
Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a sót és a margarint kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Gyorsan belekeverjük a lisztet, és a tésztát közepes hőfokon állandó keverés mellett addig forrósítjuk (kb. 4-5 percig), míg fehér bevonat nem keletkezik az edény alján. A tésztát áttöltjük egy keverőtálba, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk.

Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztába konyhai robotgéppel (habverő) fokozatosan belekeverjük a tojásokat. A masszát simacsöves habzsákba töltjük, és tésztahalmokat (kb. 6,5 cm ø) nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Kiszúróval kiszúrjuk a piros tészta-korongokat (kb. 8 cm ø), és a halmokra tesszük, közben egy kicsit rányomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a fánkokat aranybarnára sütjük. (Figyelem: a sütési idő lejárta előtt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Kivesszük a sütőből, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez megmossuk a gyümölcsöt, megszárítjuk, ha szükséges, meg is pucoljuk, kockákra vágjuk, és a cukorral (kevés gyümölcsöt a tálaláshoz félreteszünk) magasfalú edényben botmixerrel finomra pürésítjük, esetleg a lédús gyümölcsök esetében a pürét sűríthetjük zselatin fix-szel, majd habzsákba töltjük.

Krém:
A kimért multivitamint és a tejet egy magas falú tálba tesszük, majd a házikrémes krémport hozzáöntjük. A keveréket konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig először alacsony, majd magas fokozaton verjük. Az elkészült multivitaminos krémet habzsákba töltjük. Kisujjunkkal vagy fakanállal óvatosan lyukat szúrunk alulról a fánkba. Először a gyümölcspürét, majd a multivitaminkrémet alulról belenyomjuk a fánkba. Mindegyik fánk tetejére nyomunk egy-egy kis krémet. A maradék gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A sütemény nagyon finom narancsos krémmel is. Ehhez használjunk a krémhez multivitamin helyett 100 %-os narancslevet.
A Multivitaminos képviselőfánk receptje 12 db fánk elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!