
Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel



Hozzávalók
Tepsihez:
Sült alma töltelékhez:
Tésztához:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.
Égetett tészta:
A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.
Tejszínes töltelék:
A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.
Díszítés:
A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.
A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.


Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Sült alma töltelékhez:
Tésztához:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.
Égetett tészta:
A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.
Tejszínes töltelék:
A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.
Díszítés:
A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.
A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?