Ekler fánk vaníliás tejszínhabbal
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
némi zsiradék
sütőpapír
Égetett tésztához:
125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Mázhoz:
75 g étcsokoládé
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál olaj
Töltelékhez:
175 g mandarin (konzerv, lecsepegtetett súly)
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 1 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba (13 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre 12 darab 10 cm hosszú csíkot nyomunk (a csíkok között távolságot hagyunk), és a sütő alsó harmadában megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 25-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés után azonnal levágjuk a sütemények tetejét, a feleket rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Az étcsokoládét feldaraboljuk, vízgőz felett a cukorral és az olajjal együtt megolvasztjuk. Az eklerek kalapjait a csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét ecset segítségével is felvihetjük a fánkokra.
Töltelék:
A mandarint szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. A habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tölteléket csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felére nyomjuk. A tejszínhabon elosztjuk a mandarinokat, és rátesszük a csokoládés eklerkalapokat. Enyhén behűtve tálaljuk.
A vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba (13 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre 12 darab 10 cm hosszú csíkot nyomunk (a csíkok között távolságot hagyunk), és a sütő alsó harmadában megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 25-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés után azonnal levágjuk a sütemények tetejét, a feleket rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Az étcsokoládét feldaraboljuk, vízgőz felett a cukorral és az olajjal együtt megolvasztjuk. Az eklerek kalapjait a csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét ecset segítségével is felvihetjük a fánkokra.
Töltelék:
A mandarint szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. A habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tölteléket csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felére nyomjuk. A tejszínhabon elosztjuk a mandarinokat, és rátesszük a csokoládés eklerkalapokat. Enyhén behűtve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Ekler fánk vaníliás tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
némi zsiradék
sütőpapír
Égetett tésztához:
125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Mázhoz:
75 g étcsokoládé
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál olaj
Töltelékhez:
175 g mandarin (konzerv, lecsepegtetett súly)
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
kb. 1 evőkanál porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba (13 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre 12 darab 10 cm hosszú csíkot nyomunk (a csíkok között távolságot hagyunk), és a sütő alsó harmadában megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 25-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés után azonnal levágjuk a sütemények tetejét, a feleket rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Az étcsokoládét feldaraboljuk, vízgőz felett a cukorral és az olajjal együtt megolvasztjuk. Az eklerek kalapjait a csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét ecset segítségével is felvihetjük a fánkokra.
Töltelék:
A mandarint szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. A habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tölteléket csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felére nyomjuk. A tejszínhabon elosztjuk a mandarinokat, és rátesszük a csokoládés eklerkalapokat. Enyhén behűtve tálaljuk.
A vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba (13 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre 12 darab 10 cm hosszú csíkot nyomunk (a csíkok között távolságot hagyunk), és a sütő alsó harmadában megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 25-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés után azonnal levágjuk a sütemények tetejét, a feleket rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Az étcsokoládét feldaraboljuk, vízgőz felett a cukorral és az olajjal együtt megolvasztjuk. Az eklerek kalapjait a csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét ecset segítségével is felvihetjük a fánkokra.
Töltelék:
A mandarint szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. A habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tölteléket csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felére nyomjuk. A tejszínhabon elosztjuk a mandarinokat, és rátesszük a csokoládés eklerkalapokat. Enyhén behűtve tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?