Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk vaníliás tejszínhabbal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Égetett tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

75 g étcsokoládé
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál olaj

Töltelékhez:

175 g mandarin (konzerv, lecsepegtetett súly)
300 ml hideg habtejszín
kb. 1 evőkanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.

A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba (13 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre 12 darab 10 cm hosszú csíkot nyomunk (a csíkok között távolságot hagyunk), és a sütő alsó harmadában megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.

Sütési idő: kb. 25-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés után azonnal levágjuk a sütemények tetejét, a feleket rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
Az étcsokoládét feldaraboljuk, vízgőz felett a cukorral és az olajjal együtt megolvasztjuk. Az eklerek kalapjait a csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Az olvasztott csokoládét ecset segítségével is felvihetjük a fánkokra.

Töltelék:
A mandarint szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. A habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vanília pasztával kemény habbá verjük. A tölteléket csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felére nyomjuk. A tejszínhabon elosztjuk a mandarinokat, és rátesszük a csokoládés eklerkalapokat. Enyhén behűtve tálaljuk.
Ekler fánk vaníliás tejszínhabbal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!