Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mustáros - virslis roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g mustár
250 g műbeles frankfurti virsli (5 szál)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
némi víz

Szóráshoz:

1 csapott evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A virslikről eltávolítjuk a műbelet és középen félbevágjuk, majd pár helyen óvatosan megszurkáljuk villával.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mustárral. A hosszabb oldal mentén húsz egyforma, keskeny csíkra vágjuk. Egy félbevágott virslire két csíkot tekerünk úgy, hogy a mustáros oldal a virslivel érintkezzen. A rolókat a tepsire helyezzük, és a tetejüket a vízzel elkevert tojással megkenjük, majd kevés szezámmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rolókat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Ha marad pár tésztacsíkunk, mustáros oldallal befelé egyszerűen tekerjük fel csiga alakban, kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és a rolókkal együtt süssük készre.
Mustáros - virslis roló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!