![Nagymama mákos sütije](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32100/nagymama-makos-sutije-15939.webp)
Nagymama mákos sütije
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos koszorú formához (Ø 26 cm):
Mák töltelékhez:
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Keverjük össze a desszertöntetport a cukorral, és keverjük simára a tej egy részével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük bele a desszertöntetport és a mákot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojást a hideg keverékbe.
Zsiradékkal kenjük ki a koszorúformát liszttel szórjuk meg kicsit, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sütőporral és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva, röviden keverjük bele. A tészta kb. felét osszuk el formában. A tetejére kenjük a mákos tölteléket, majd a maradék tésztát is osszuk el a tetején. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában egy süteményrácson kb. 10 percig. Ezután lazítsuk meg a forma oldalát, fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le az alját, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Nagymama mákos sütije
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos koszorú formához (Ø 26 cm):
Mák töltelékhez:
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Keverjük össze a desszertöntetport a cukorral, és keverjük simára a tej egy részével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük bele a desszertöntetport és a mákot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojást a hideg keverékbe.
Zsiradékkal kenjük ki a koszorúformát liszttel szórjuk meg kicsit, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sütőporral és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva, röviden keverjük bele. A tészta kb. felét osszuk el formában. A tetejére kenjük a mákos tölteléket, majd a maradék tésztát is osszuk el a tetején. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában egy süteményrácson kb. 10 percig. Ezután lazítsuk meg a forma oldalát, fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le az alját, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.
Tipp:
![Nagymama mákos sütije](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32100/nagymama-makos-sutije-15939.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?