Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagymama mákos sütije

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos koszorú formához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Mák töltelékhez:

75 g cukor
250 ml tej
100 g őrölt mák
1 db tojás (M-es)

Kevert tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
3 db tojás (M-es)
350 g búzaliszt
50 g búzadara
75 ml tej

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Máktöltelék:
Keverjük össze a desszertöntetport a cukorral, és keverjük simára a tej egy részével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük bele a desszertöntetport és a mákot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojást a hideg keverékbe.
Zsiradékkal kenjük ki a koszorúformát liszttel szórjuk meg kicsit, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sütőporral és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva, röviden keverjük bele. A tészta kb. felét osszuk el formában. A tetejére kenjük a mákos tölteléket, majd a maradék tésztát is osszuk el a tetején. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt a formában egy süteményrácson kb. 10 percig. Ezután lazítsuk meg a forma oldalát, fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le az alját, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.

Tipp:

A sütemény lefagyasztható.
Nagymama mákos sütije

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!