Nagymama mákos sütije
Hozzávalók
Kapcsos koszorú formához (Ø 26 cm):
Mák töltelékhez:
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Keverjük össze a desszertöntetport a cukorral, és keverjük simára a tej egy részével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük bele a desszertöntetport és a mákot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojást a hideg keverékbe.
Zsiradékkal kenjük ki a koszorúformát liszttel szórjuk meg kicsit, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sütőporral és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva, röviden keverjük bele. A tészta kb. felét osszuk el formában. A tetejére kenjük a mákos tölteléket, majd a maradék tésztát is osszuk el a tetején. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában egy süteményrácson kb. 10 percig. Ezután lazítsuk meg a forma oldalát, fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le az alját, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.
Tipp:
Nagymama mákos sütije
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos koszorú formához (Ø 26 cm):
Mák töltelékhez:
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Keverjük össze a desszertöntetport a cukorral, és keverjük simára a tej egy részével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük bele a desszertöntetport és a mákot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tojást a hideg keverékbe.
Zsiradékkal kenjük ki a koszorúformát liszttel szórjuk meg kicsit, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sütőporral és 2 részletben, közepes sebességen, a tejjel felváltva, röviden keverjük bele. A tészta kb. felét osszuk el formában. A tetejére kenjük a mákos tölteléket, majd a maradék tésztát is osszuk el a tetején. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában egy süteményrácson kb. 10 percig. Ezután lazítsuk meg a forma oldalát, fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le az alját, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?