Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagyon finom szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt

Krémhez:

5 tojássárgája
5 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Tetejére:

5 tojásfehérje
25 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. Nagy méretű papírozott tepsiben sütjük.

Amíg sül, főzzük a krémet. A tejet, tojássárgáját, és lisztet egy kis lábosba tesszük, simára keverjük, majd sűrűre főzzük. (ehhez szükséges némi gyakorlat, mert nagyon sűrű a krém, viszont a kész süteménynél már nem vehető észre) Kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémbe keverjük a 2 vanilincukorral együtt.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.

A fehérjéket a cukorral vízgőz fölött fényes, kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk, és csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ez az egyik legöregebb recept, mely birtokomban van. Nagymamámtól tanultam. Nagyon ízletes, és "értékes" sütemény. De nagyon laktató is egyben. :)
Változatként kakaós helyett diós tésztával is elkészíthető.
Nagyon finom szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!