Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagyon finom szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt

Krémhez:

5 tojássárgája
5 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Tetejére:

5 tojásfehérje
25 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. Nagy méretű papírozott tepsiben sütjük.

Amíg sül, főzzük a krémet. A tejet, tojássárgáját, és lisztet egy kis lábosba tesszük, simára keverjük, majd sűrűre főzzük. (ehhez szükséges némi gyakorlat, mert nagyon sűrű a krém, viszont a kész süteménynél már nem vehető észre) Kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémbe keverjük a 2 vanilincukorral együtt.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.

A fehérjéket a cukorral vízgőz fölött fényes, kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk, és csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ez az egyik legöregebb recept, mely birtokomban van. Nagymamámtól tanultam. Nagyon ízletes, és "értékes" sütemény. De nagyon laktató is egyben. :)
Változatként kakaós helyett diós tésztával is elkészíthető.
Nagyon finom szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!