
Nagyon finom szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg sül, főzzük a krémet. A tejet, tojássárgáját, és lisztet egy kis lábosba tesszük, simára keverjük, majd sűrűre főzzük. (ehhez szükséges némi gyakorlat, mert nagyon sűrű a krém, viszont a kész süteménynél már nem vehető észre) Kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémbe keverjük a 2 vanilincukorral együtt.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A fehérjéket a cukorral vízgőz fölött fényes, kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk, és csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.
Alternatív elkészítés
Változatként kakaós helyett diós tésztával is elkészíthető.


Nagyon finom szelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg sül, főzzük a krémet. A tejet, tojássárgáját, és lisztet egy kis lábosba tesszük, simára keverjük, majd sűrűre főzzük. (ehhez szükséges némi gyakorlat, mert nagyon sűrű a krém, viszont a kész süteménynél már nem vehető észre) Kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémbe keverjük a 2 vanilincukorral együtt.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A fehérjéket a cukorral vízgőz fölött fényes, kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk, és csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.
Alternatív elkészítés
Változatként kakaós helyett diós tésztával is elkészíthető.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?