
Palacsintatorta eperdzsemmel



Hozzávalók
Tészta:
Ezenkívül:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet mellé tálaljuk.
Tippek:
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk.


Palacsintatorta eperdzsemmel
Hozzávalók
Tészta:
Ezenkívül:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet mellé tálaljuk.
Tippek:
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?