Palacsintatorta eperdzsemmel
Hozzávalók
Tészta:
250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 csipet só
5 csepp Dr. Oetker Aroma vanília
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
Ezenkívül:
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 50 g olvasztott vaj vagy étolaj, pl. repceolaj
Töltelék:
kb. 500 ml eperdzsem
Elkészítés
Elkészítés:
A Palacsintatorta eperdzsemmel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet a Palacsintatorta eperdzsemmel desszert mellé tálaljuk.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet a Palacsintatorta eperdzsemmel desszert mellé tálaljuk.
Tippek:
A kisült palacsintát sütőben kb. 80 °C-on (alsó és felső sütés) vagy 60 °C-on (légkeveréses sütés) melegen tartjuk.
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk a Palacsintatorta desszert elkészítéséhez.
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk a Palacsintatorta desszert elkészítéséhez.
Kedvencnek jelölöm
Palacsintatorta eperdzsemmel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tészta:
250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 csipet só
5 csepp Dr. Oetker Aroma vanília
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
Ezenkívül:
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 50 g olvasztott vaj vagy étolaj, pl. repceolaj
Töltelék:
kb. 500 ml eperdzsem
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Palacsintatorta eperdzsemmel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet a Palacsintatorta eperdzsemmel desszert mellé tálaljuk.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.
Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.
Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet a Palacsintatorta eperdzsemmel desszert mellé tálaljuk.
Tippek:
A kisült palacsintát sütőben kb. 80 °C-on (alsó és felső sütés) vagy 60 °C-on (légkeveréses sütés) melegen tartjuk.
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk a Palacsintatorta desszert elkészítéséhez.
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk a Palacsintatorta desszert elkészítéséhez.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?