Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos gombocskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 100 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 100 darab elkészítéséhez

A tésztához:

75 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g zabpehely
80 g porcukor
1 csipet só
100 g margarin
2 darab tojássárgája (közepes méretű)
4 ek. narancslé

A díszítéshez:

50 g kandírozott narancshéj
100 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Narancsos gombocskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyik részt 2 cm átmérőjű, vékony hengerré nyújtjuk, majd legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A tésztahengereket ezután kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a"gombocskákat" tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.

Tipp:

A Narancsos gombocskák sütemény jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
A Narancsos gombocskák ízletes, ünnepi jellegű vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!