Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos gombocskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 100 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 100 darab elkészítéséhez

A tésztához:

75 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g zabpehely
80 g porcukor
1 csipet só
100 g margarin
2 darab tojássárgája (közepes méretű)
4 ek. narancslé

A díszítéshez:

50 g kandírozott narancshéj
100 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Narancsos gombocskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyik részt 2 cm átmérőjű, vékony hengerré nyújtjuk, majd legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A tésztahengereket ezután kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a"gombocskákat" tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.

Tipp:

A Narancsos gombocskák sütemény jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
A Narancsos gombocskák ízletes, ünnepi jellegű vendégváró sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!