Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nevenincs süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
vaniliaeszenc
tejföl, amennyit felvesz

töltelék:

4 nagy hámozott alma
4 hámozott barack
25 dkg szilva
10 dkg cukor
1 cs citrom ízű pudingpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóihoz annyi tejfölt teszünk, hogy könnyen gyúrhatóvá váljon. Fét órát hideg helyen pihentetjük. 1/4 részét félrerakjuk a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy tepsit és forró lerben(sütőben) félkészre sütjük.
Az almákat megreszeljük, a barackot és a szilvát apró darabokra vágjuk. Megszórjuk a cukorral (ez ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb) és 3 dl vízzel főni tesszük. Amikor a gyümölcsök megpuhulnak , beletesszük a pudingport és sűrűre főzzük. Ezt a gyümölcsmasszát ráöntjük a tésztára, a féretett tésztával berácsozzuk és visszarakjuk a lerbe(sütőbe) és készre sütjük. Csak miután teljesen kihűlt akkor szeleteljük.
Nevenincs süti Nevenincs süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!