Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyári gyümölcsös sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

120 g lágy vaj vagy margarin
120 g barna cukor
6 darab tojás (M-es)
500 g natúr joghurt
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Feltéthez:

kb. 1,7 kg friss gyümölcs, pl. nektarin, szilva, kajszibarack, málna, szeder
50 g szeletelt mandula
kb. 2 evőkanál barna cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A nektarint, a szilvát és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, a málnát és a szedret szemezzük. A formát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Kapcsos forma helyett tepsire helyezett sütőkeretben is elkészíthetjük a süteményt.
Nyári gyümölcsös sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!