Nyári gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Nyári gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?