Nyári gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
120 g lágy vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
6 darab tojás (M-es)
500 g natúr joghurt
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Feltéthez:
kb. 1,7 kg friss gyümölcs, pl. nektarin, szilva, kajszibarack, málna, szeder
50 g szeletelt mandula
kb. 2 evőkanál barna cukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A nektarint, a szilvát és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, a málnát és a szedret szemezzük. A formát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kapcsos forma helyett tepsire helyezett sütőkeretben is elkészíthetjük a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Nyári gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
120 g lágy vaj vagy margarin
120 g barna cukor
6 darab tojás (M-es)
500 g natúr joghurt
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Feltéthez:
kb. 1,7 kg friss gyümölcs, pl. nektarin, szilva, kajszibarack, málna, szeder
50 g szeletelt mandula
kb. 2 evőkanál barna cukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A nektarint, a szilvát és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, a málnát és a szedret szemezzük. A formát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kapcsos forma helyett tepsire helyezett sütőkeretben is elkészíthetjük a süteményt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?