Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyári gyümölcsös sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

120 g lágy vaj vagy margarin
120 g barna cukor
6 darab tojás (M-es)
500 g natúr joghurt
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Feltéthez:

kb. 1,7 kg friss gyümölcs, pl. nektarin, szilva, kajszibarack, málna, szeder
50 g szeletelt mandula
kb. 2 evőkanál barna cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A nektarint, a szilvát és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, a málnát és a szedret szemezzük. A formát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Kapcsos forma helyett tepsire helyezett sütőkeretben is elkészíthetjük a süteményt.
Nyári gyümölcsös sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!