![Nyári gyümölcsös sütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32222/nyari-gyumolcsos-sutemeny-16095.jpg)
Nyári gyümölcsös sütemény
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Nyári gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 38x25 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, a vanília aromát és a citromhéjat, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a tetején elosztjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a szeletelt mandulával és a barna cukorral, majd a formát a sütő alsó harmadában lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formával együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a süteményt kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Nyári gyümölcsös sütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32222/nyari-gyumolcsos-sutemeny-16095.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?