Sajtos masnik
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
120 g sajt (pl. cheddar, gouda vagy edami)
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
kevés só
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást egy kevés sóval felverjük. A leveles tésztát kitekerjük, és keresztben kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen megszórjuk a lereszelt sajttal. Rátesszük a másik tésztadarabot, óvatosan összenyomjuk, majd a rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő széles darabra vágjuk. Az így kapott tésztasávokat egyesével, keresztben 8-9 darabra vágjuk. A kis téglalapokat középen, azonos irányban kétszer megcsavarjuk masnit formázva, majd az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Miután megkentük a masnik tetejét tojással, megszórhatjuk szezámmaggal.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos masnik
Hozzávalók
kb. 32-36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
120 g sajt (pl. cheddar, gouda vagy edami)
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
kevés só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást egy kevés sóval felverjük. A leveles tésztát kitekerjük, és keresztben kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen megszórjuk a lereszelt sajttal. Rátesszük a másik tésztadarabot, óvatosan összenyomjuk, majd a rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő széles darabra vágjuk. Az így kapott tésztasávokat egyesével, keresztben 8-9 darabra vágjuk. A kis téglalapokat középen, azonos irányban kétszer megcsavarjuk masnit formázva, majd az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Miután megkentük a masnik tetejét tojással, megszórhatjuk szezámmaggal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?