Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos masnik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 32-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32-36 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

120 g sajt (pl. cheddar, gouda vagy edami)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojást egy kevés sóval felverjük. A leveles tésztát kitekerjük, és keresztben kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen megszórjuk a lereszelt sajttal. Rátesszük a másik tésztadarabot, óvatosan összenyomjuk, majd a rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő széles darabra vágjuk. Az így kapott tésztasávokat egyesével, keresztben 8-9 darabra vágjuk. A kis téglalapokat középen, azonos irányban kétszer megcsavarjuk masnit formázva, majd az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült sajtos masnikat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Miután megkentük a masnik tetejét tojással, megszórhatjuk szezámmaggal.
Sajtos masnik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!