Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszi palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej

Sütéshez:

kevés margarin

Díszítéshez:

némi tejszínhab
némi kókuszreszelék
tetszőleges gyümölcsök (pl. eper, banán)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.

A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.

Tippek:

A tésztát a legegyszerűbb műanyag adagoló flakonból a serpenyőbe nyomni.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Nyuszi palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!