Nyuszi palacsinta
Hozzávalók
Palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
Sütéshez:
kevés margarin
Díszítéshez:
némi tejszínhab
némi kókuszreszelék
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
tetszőleges gyümölcsök (pl. eper, banán)
Elkészítés
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Tippek:
A tésztát a legegyszerűbb műanyag adagoló flakonból a serpenyőbe nyomni.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Kedvencnek jelölöm
Nyuszi palacsinta
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
kevés margarin
Díszítéshez:
némi tejszínhab
némi kókuszreszelék
tetszőleges gyümölcsök (pl. eper, banán)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Tippek:
A tésztát a legegyszerűbb műanyag adagoló flakonból a serpenyőbe nyomni.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?