
Nyuszi palacsinta



Hozzávalók
Palacsintához:
Sütéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Tippek:
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.


Nyuszi palacsinta
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.
A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.
Tippek:
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?