
Olajban sült rétes csirkés töltelékkel



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Töltelékhez:
120 g sárgarépa
250 g csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
só
őrölt fekete bors
6 db tojás (M-es)
2 evőkanál mustár
Kenéshez:
100 g margarin
1 db tojás (M-es)
Sütéshez:
400 ml olaj
Díszítéshez és tálaláshoz:
tetszőleges saláta
Elkészítés
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a kenéshez a margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint csirkehús helyett más töltelékekkel is készíthetjük a tekercseket.

Kedvencnek jelölöm

Olajban sült rétes csirkés töltelékkel
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Töltelékhez:
120 g sárgarépa
250 g csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
só
őrölt fekete bors
6 db tojás (M-es)
2 evőkanál mustár
Kenéshez:
100 g margarin
1 db tojás (M-es)
Sütéshez:
400 ml olaj
Díszítéshez és tálaláshoz:
tetszőleges saláta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a kenéshez a margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint csirkehús helyett más töltelékekkel is készíthetjük a tekercseket.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?