
Olajban sült rétes csirkés töltelékkel



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Sütéshez:
Díszítéshez és tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
Tipp:


Olajban sült rétes csirkés töltelékkel
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Sütéshez:
Díszítéshez és tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.
Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?