Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajban sült rétes csirkés töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

120 g sárgarépa
250 g csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
őrölt fekete bors
6 db tojás (M-es)
2 evőkanál mustár

Kenéshez:

100 g margarin
1 db tojás (M-es)

Sütéshez:

400 ml olaj

Díszítéshez és tálaláshoz:

tetszőleges saláta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a kenéshez a margarint megolvasztjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félre tesszük. A csirkemellfilét felkockázzuk és egy felhevített serpenyőben némi olajon készre sütjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt répakockákkal összekeverjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és késes aprítóban összetörjük a mustárral, majd kevés sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék három réteslappal. Mindegyik négyzet egyik oldalára hosszú, keskeny csíkban tojáskrémet és csirkés-répás tölteléket helyezünk úgy, hogy közben a széleket üresen hagyjuk. A széleket megkenjük enyhén felvert tojással, majd feltekerve kis tekerccsé formázzuk. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. Egy nagyobb méretű lábasban felmelegítjük az olajat. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. Tálalásig konyhai papírtörlőn pihentetjük a kész tésztákat.

Díszítés és tálalás:
A kész rétestekercseket tetszőlegesen salátával körítve tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint csirkehús helyett más töltelékekkel is készíthetjük a tekercseket.
Olajban sült rétes csirkés töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!