Sütőtökös-mákos rétes
Hozzávalók
Tepsihez (35x40cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
400 g sütőtök (tisztított: hámozott)
100 g cukor
150 g darált mák
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Szóráshoz:
4 evőkanál búzadara
Kenéshez:
120 g margarin
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A tököt megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egytálba tesszük, megszórjuk a cukorral, összeforgatjuk, 15 percet állni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tökös keveréket összekeverjük a darált mákkal és a citromhéjjal. A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is.
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe 80 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös-mákos rétes
Hozzávalók
2 rúd, kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (35x40cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
400 g sütőtök (tisztított: hámozott)
100 g cukor
150 g darált mák
Szóráshoz:
4 evőkanál búzadara
Kenéshez:
120 g margarin
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A tököt megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egytálba tesszük, megszórjuk a cukorral, összeforgatjuk, 15 percet állni hagyjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tökös keveréket összekeverjük a darált mákkal és a citromhéjjal. A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is.
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe 80 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?