
Sütőtökös-mákos rétes



Hozzávalók
Tepsihez (35x40cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:


Sütőtökös-mákos rétes
Hozzávalók
2 rúd, kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (35x40cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest.
A rétes tetejét lekenjük felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire.
A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rétest a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A réteseket porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?