Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajban sült tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50-60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50-60 darab elkészítéséhez

Élesztős tésztához:

150 ml tej
50 g vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
50 g cukor
½ teáskanál só
1 db tojás (M-es)

Sütéshez:

Sütőzsír, pl. vaj vagy napraforgóolaj

Szóráshoz:

egy kevés porcukor

Tálaláshoz:

kb. 150 g szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Élesztős tészta:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).

Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.

Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.

Tipp:

A nyers tészta lefagyasztható.
Olajban sült tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!