 
                Sárgabarackos-datolyás golyók
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 30 darab
                            kb. 30 darab
                        Hozzávalók
                                        70 g datolya (mag nélküli)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g szárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4-6 evőkanál 100 %-os almalé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mandula
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mogyoró (sótlan)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csepp Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez (tetszés szerint):
                                        kb. 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A Sárgabarackos-datolyás golyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
                            A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Sárgabarackos-datolyás golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.
                            Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Sárgabarackos-datolyás golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.
Tippek:
                                    Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
A Sárgabarackos-datolyás golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
                            A Sárgabarackos-datolyás golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Sárgabarackos-datolyás golyók
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
                                        70 g datolya (mag nélküli)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g szárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4-6 evőkanál 100 %-os almalé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mandula
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g mogyoró (sótlan)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csepp Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez (tetszés szerint):
                                        kb. 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A Sárgabarackos-datolyás golyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
                            A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Sárgabarackos-datolyás golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.
                            Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Sárgabarackos-datolyás golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.
Tippek:
                                    Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
A Sárgabarackos-datolyás golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
                            A Sárgabarackos-datolyás golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?