Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos-datolyás golyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

70 g datolya (mag nélküli)
50 g szárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
4-6 evőkanál 100 %-os almalé
100 g mandula
100 g mogyoró (sótlan)

Díszítéshez (tetszés szerint):

kb. 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sárgabarackos-datolyás golyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A Sárgabarackos-datolyás golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.

Tippek:

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
A Sárgabarackos-datolyás golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
Sárgabarackos-datolyás golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!