Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olgi csokigolyós túrós virága

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Golyók:

5 dkg finomliszt
3,5 dkg margarin
3,5 dkg kristálycukor
0,5 db tojást

Túrós massza:

25 dkg túró
12,5 dkg kristálycukor
6,5 dkg margarin
2,5 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Golyók elkészítése:

A szobahőmérsékletű margarint a kristálycukorral , tojással, liszttel, Dr.Oetker Sütőporral, Dr.Oetker Kakaóporral összekeverjük és kis diónyi golyókat formálunk belőle, amiket a szilikon forma (20cm átmérőjű ) aljába rakunk tetszés szerint!

Túrós massza elkészítése

A tojásokat szétválaszuk! A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük! A sárgáját a vajjal a másik fél cukorral és a Dr. Oetker vanillincukorral kikeverjük, hozzáteszük a túrót és a Dr.Oetker citromhéjat és a fél zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingport! Kikeverjük, a végen belekeverjuk lázításának a félvert fehérjét !

Végül a túrós masszát a golyók közé és a tetejére öntjük!
30 percig sütjük ! Elömelegített 180 •C-os sütőbe !
Mikor kihűlt kiborítjuk és porcukorral megszórhatjuk !

Alternatív elkészítés

Ha dupla adag a hozzávaló akkor egy 30*24-es Sütő kell és kockára is vághatjuk!
Olgi csokigolyós túrós virága Olgi csokigolyós túrós virága Olgi csokigolyós túrós virága Olgi csokigolyós túrós virága Olgi csokigolyós túrós virága Olgi csokigolyós túrós virága

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!