
Kelt tészta alaprecept


Hozzávalók
Kelt tészta alaprecept
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. A lisztet és az instant élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát tetszés szerint formázhatjuk, tölthetjük (bukta, kalács, túrós táska, stb.). A megformázott tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Ecset segítségével felvert tojással megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő leteltével a tepsit kivesszük, majd sütőrácson hűlni hagyjuk.
Tippek:
Biztosan átsült a tészta, ha ujjainkkal megkopogtatva kongó hangot ad ki.
A Kelt tészta alaprecept nemcsak édes és sós sütemények, de péksütemények, pl. zsemle, kifli, bagett és kenyér elkészítéséhez is felhasználható.


Kelt tészta alaprecept
Hozzávalók
Kelt tészta alaprecept
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. A lisztet és az instant élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát tetszés szerint formázhatjuk, tölthetjük (bukta, kalács, túrós táska, stb.). A megformázott tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Ecset segítségével felvert tojással megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő leteltével a tepsit kivesszük, majd sütőrácson hűlni hagyjuk.
Tippek:
Biztosan átsült a tészta, ha ujjainkkal megkopogtatva kongó hangot ad ki.
A Kelt tészta alaprecept nemcsak édes és sós sütemények, de péksütemények, pl. zsemle, kifli, bagett és kenyér elkészítéséhez is felhasználható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?