Omlós cseresznyés pite
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
1 kg cseresznye
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Szóráshoz:
3 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Meggyel is készíthetjük, ez esetben, adjunk a töltelékhez további 50 g cukrot.
Kedvencnek jelölöm
Omlós cseresznyés pite
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
1 kg cseresznye
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
3 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Meggyel is készíthetjük, ez esetben, adjunk a töltelékhez további 50 g cukrot.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?