Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós cseresznyés pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1 kg cseresznye
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

3 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Meggyel is készíthetjük, ez esetben, adjunk a töltelékhez további 50 g cukrot.
Omlós cseresznyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!