Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós cseresznyés pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet Omlós cseresznyés pite elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1 kg cseresznye
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

3 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor

Az Omlós cseresznyés pite elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasban, 2 ujjnyi vizet aláöntve feltesszük főni a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt. Közben a vaníliás pudingport 100 ml hideg vízben simára keverjük. Amikor a cseresznye már puha, hozzácsorgatjuk, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a gyümölcsöt. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tepsit (kb. 18x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Meggyel is készíthetjük, ez esetben, adjunk a töltelékhez további 50 g cukrot.
Omlós cseresznyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!