Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós diós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
12 dkg cukor
pici tej

Töltelék:

20 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
pici tej
őszibarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A margarin, és a tej hideg legyen.
Ha még nincs ledarálva a diód, darálás előtt egy maréknyit piríts meg egy serpenyőben, és utána daráld le a pirítatlannal.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból,pici tejjel gyorsan egy kellemesen puha állagú tésztát nyújtunk, igyekezzünk, mert ahogy olvad a margarin a kéz melegétől, úgy lesz ragacsos a tészta. Ha kész mehet be a hűtőbe. Míg visszahűl, elkészítjük a tölteléket. Egy kis lábasba tesszük a darált diót, a vanillincukrot, és az ízlés szerinti cukrot, pici tejet adagolva, vizes homokhoz hasonló pépet főzünk. Hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3 és 1/3 ra osztjuk, a kétharmad részt kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük,és jól megszurkáljuk,majd rákenjük az őszi lekvárt,arra a diós pépet,és a maradék kinyújtott tésztával betakarjuk. Szurkáljuk és előmelegített sütőben, lassú tűzön aranysárgára sütjük.
Omlós diós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!