Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós keksz

500 g liszt
250 g cukor
200 g sertészsír
2 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport majd nyújtódeszkán tésztát gyúrunk a többi hozzávalóval. Ajánlatos előbb a zsírt és lisztet eldörzsölni, majd a tojásokat, cukrot, porcukrot és vanilia cukrot hozzáadni. Ebből egy könnyen gyúrható tésztát kapunk, amelyet félujjnyira kinyújtunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Előmelegített tepsiben szép aranysárgára sütjük.
A sütemény másik verziója, hogy a kapott tészta egyik felébe kakaót teszünk, és a külön külön kisütött világos és sötét színű süteményeket lekvárral egyenként összeragasztjuk.
Abban az esetben, ha nem ragasztjuk össze a süteményeket, napokig elálló ropogós kekszet, míg összeragasztás esetén puhább teasüteményt kapunk.

Tárolás

Ajánlatos dobozban tárolni.

Alternatív elkészítés

Amennyiben a tészta túlságosan porhanyós, tejföllel vagy tejjel lehet javítani az állagán.
Omlós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!