Omlós keksz
Hozzávalók
Omlós keksz
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g cukor
200 g sertészsír
2 egész tojás
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport majd nyújtódeszkán tésztát gyúrunk a többi hozzávalóval. Ajánlatos előbb a zsírt és lisztet eldörzsölni, majd a tojásokat, cukrot, porcukrot és vanilia cukrot hozzáadni. Ebből egy könnyen gyúrható tésztát kapunk, amelyet félujjnyira kinyújtunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Előmelegített tepsiben szép aranysárgára sütjük.
A sütemény másik verziója, hogy a kapott tészta egyik felébe kakaót teszünk, és a külön külön kisütött világos és sötét színű süteményeket lekvárral egyenként összeragasztjuk.
Abban az esetben, ha nem ragasztjuk össze a süteményeket, napokig elálló ropogós kekszet, míg összeragasztás esetén puhább teasüteményt kapunk.
A sütemény másik verziója, hogy a kapott tészta egyik felébe kakaót teszünk, és a külön külön kisütött világos és sötét színű süteményeket lekvárral egyenként összeragasztjuk.
Abban az esetben, ha nem ragasztjuk össze a süteményeket, napokig elálló ropogós kekszet, míg összeragasztás esetén puhább teasüteményt kapunk.
Tárolás
Ajánlatos dobozban tárolni.
Alternatív elkészítés
Amennyiben a tészta túlságosan porhanyós, tejföllel vagy tejjel lehet javítani az állagán.
Kedvencnek jelölöm
Omlós keksz
Hozzávalók
Omlós keksz
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g cukor
200 g sertészsír
2 egész tojás
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport majd nyújtódeszkán tésztát gyúrunk a többi hozzávalóval. Ajánlatos előbb a zsírt és lisztet eldörzsölni, majd a tojásokat, cukrot, porcukrot és vanilia cukrot hozzáadni. Ebből egy könnyen gyúrható tésztát kapunk, amelyet félujjnyira kinyújtunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Előmelegített tepsiben szép aranysárgára sütjük.
A sütemény másik verziója, hogy a kapott tészta egyik felébe kakaót teszünk, és a külön külön kisütött világos és sötét színű süteményeket lekvárral egyenként összeragasztjuk.
Abban az esetben, ha nem ragasztjuk össze a süteményeket, napokig elálló ropogós kekszet, míg összeragasztás esetén puhább teasüteményt kapunk.
A sütemény másik verziója, hogy a kapott tészta egyik felébe kakaót teszünk, és a külön külön kisütött világos és sötét színű süteményeket lekvárral egyenként összeragasztjuk.
Abban az esetben, ha nem ragasztjuk össze a süteményeket, napokig elálló ropogós kekszet, míg összeragasztás esetén puhább teasüteményt kapunk.
Tárolás
Ajánlatos dobozban tárolni.
Alternatív elkészítés
Amennyiben a tészta túlságosan porhanyós, tejföllel vagy tejjel lehet javítani az állagán.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?