
Óriás krémes puffancs



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Égetett tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Krémes töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze az egészet, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („leégetjük”). Öntsük a tésztát egy keverőtálba, majd adjunk hozzá egymás után 3 tojást a legmagasabb fokozaton konyhai robotgép (habverő) segítségével. Az utolsó tojást verjük fel, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a teteje a kanálra tapadjon. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.
A tésztát kerek alapként (Ø kb. 20 cm) terítsük ki a sütőpapírra, és süssük meg. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy fedelet, és hagyjuk a tésztát egy süteményrácson kihűlni.
Gyümölcstöltelék:
Mossunk meg az áfonyát és csepegtessük le egy szitán. Öntsük az almalevet egy keverőtálba. Keverjük bele kézi habverővel a desszertöntet port. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és a lecsepegtetett bogyós gyümölcsöket, majd kenjük el a tészta alján.
Krémtöltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük keményre, és kenjük a gyümölcsös töltelékre. Tegyük a tetejére a tésztafedőt, és porcukorral megszórva tálaljuk.


Óriás krémes puffancs
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Égetett tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Krémes töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze az egészet, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („leégetjük”). Öntsük a tésztát egy keverőtálba, majd adjunk hozzá egymás után 3 tojást a legmagasabb fokozaton konyhai robotgép (habverő) segítségével. Az utolsó tojást verjük fel, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a teteje a kanálra tapadjon. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.
A tésztát kerek alapként (Ø kb. 20 cm) terítsük ki a sütőpapírra, és süssük meg. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy fedelet, és hagyjuk a tésztát egy süteményrácson kihűlni.
Gyümölcstöltelék:
Mossunk meg az áfonyát és csepegtessük le egy szitán. Öntsük az almalevet egy keverőtálba. Keverjük bele kézi habverővel a desszertöntet port. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és a lecsepegtetett bogyós gyümölcsöket, majd kenjük el a tészta alján.
Krémtöltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük keményre, és kenjük a gyümölcsös töltelékre. Tegyük a tetejére a tésztafedőt, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?