Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Óriás krémes puffancs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Égetett tésztához:

150 ml víz
40 g vaj vagy margarin
1 csipet só
80 g búzaliszt
kb. 4 tojás (M-es)
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Gyümölcstöltelékhez:

400 g áfonya (lecsepegtetve)
300 ml almalé 100 %-os
egy kis őrölt fahéj

Krémes töltelékhez:

500 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze az egészet, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („leégetjük”). Öntsük a tésztát egy keverőtálba, majd adjunk hozzá egymás után 3 tojást a legmagasabb fokozaton konyhai robotgép (habverő) segítségével. Az utolsó tojást verjük fel, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a teteje a kanálra tapadjon. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.

A tésztát kerek alapként (Ø kb. 20 cm) terítsük ki a sütőpapírra, és süssük meg. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy fedelet, és hagyjuk a tésztát egy süteményrácson kihűlni.

Gyümölcstöltelék:
Mossunk meg az áfonyát és csepegtessük le egy szitán. Öntsük az almalevet egy keverőtálba. Keverjük bele kézi habverővel a desszertöntet port. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és a lecsepegtetett bogyós gyümölcsöket, majd kenjük el a tészta alján.

Krémtöltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük keményre, és kenjük a gyümölcsös töltelékre. Tegyük a tetejére a tésztafedőt, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Óriás krémes puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!