Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Óriás krémes puffancs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Égetett tésztához:

150 ml víz
40 g vaj vagy margarin
1 csipet só
80 g búzaliszt
kb. 4 tojás (M-es)
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Gyümölcstöltelékhez:

400 g áfonya (lecsepegtetve)
300 ml almalé 100 %-os
egy kis őrölt fahéj

Krémes töltelékhez:

500 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze az egészet, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („leégetjük”). Öntsük a tésztát egy keverőtálba, majd adjunk hozzá egymás után 3 tojást a legmagasabb fokozaton konyhai robotgép (habverő) segítségével. Az utolsó tojást verjük fel, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a teteje a kanálra tapadjon. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.

A tésztát kerek alapként (Ø kb. 20 cm) terítsük ki a sütőpapírra, és süssük meg. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy fedelet, és hagyjuk a tésztát egy süteményrácson kihűlni.

Gyümölcstöltelék:
Mossunk meg az áfonyát és csepegtessük le egy szitán. Öntsük az almalevet egy keverőtálba. Keverjük bele kézi habverővel a desszertöntet port. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és a lecsepegtetett bogyós gyümölcsöket, majd kenjük el a tészta alján.

Krémtöltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük keményre, és kenjük a gyümölcsös töltelékre. Tegyük a tetejére a tésztafedőt, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Óriás krémes puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!