Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás
40 dkg porcukor
8 evőkanál langyos víz
30 dkg liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor vagy kk. szódabikarbóna felfuttatva

Krémhez:

6 ek cukor
500 ml tej
0,5 dl rum
750 ml Hulala tejszín

Díszítéshez:

300 ml Hulala tejszín
2 db narancs
mazsola
Fondant vagy Marcipán formák
szeletelt mandula
meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját, a cukrot, a langyos vizet és a felfuttatott sütőport vagy szódabikarbonát habosra kikeverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk. Majd beleforgatjuk a tojások felvert habját és megsütjük.
A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot. A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.
Meggybefőttel, pirított mandulával, mazsolával, naranccsal, fondant vagy marcipánfigurákkal díszítjük.

Tálalás

18-20 szeletes torta

Tárolás

Nyáron hűtőszekrényben tároljuk .
Oroszkrém-torta Oroszkrém-torta Oroszkrém-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!