Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack befőtt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarack befőtt

5 kg őszibarack
1 púpozott evőkanál citromsav
késhegynyi borkén üvegenként
35 dkg cukor
1 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A barackszeleteket citromsavas vízbe tesszük az üvegbe töltésig, így nem barnul meg. Majd a vizet a cukorral felforraljuk, és forrón az üvegbe tett gyümölcsre öntjük, amire már előzőleg üvegenként rászórtuk a borként és a tartósítót. Jól lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Tálalás

5 kg gyümölcsből kb. 5 üveg lesz.

Alternatív elkészítés

Egy 7 dl-es üveghez 7 dkg cukor és 2 dl víz kell körülbelül. Aki édesen szereti, tehet üvegenként 10 dkg cukrot is. A felforralt sziruphoz adhatunk egy csomag vanillincukrot is.
Őszibarack befőtt Őszibarack befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!