Őszibarack befőtt
Hozzávalók
Őszibarack befőtt
5 kg őszibarack
1 púpozott evőkanál citromsav
Dr. Oetker Tartósítószer
késhegynyi borkén üvegenként
35 dkg cukor
1 l víz
Elkészítés
Elkészítés
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A barackszeleteket citromsavas vízbe tesszük az üvegbe töltésig, így nem barnul meg. Majd a vizet a cukorral felforraljuk, és forrón az üvegbe tett gyümölcsre öntjük, amire már előzőleg üvegenként rászórtuk a borként és a tartósítót. Jól lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Tálalás
5 kg gyümölcsből kb. 5 üveg lesz.
Alternatív elkészítés
Egy 7 dl-es üveghez 7 dkg cukor és 2 dl víz kell körülbelül. Aki édesen szereti, tehet üvegenként 10 dkg cukrot is. A felforralt sziruphoz adhatunk egy csomag vanillincukrot is.
Kedvencnek jelölöm
Őszibarack befőtt
Hozzávalók
Őszibarack befőtt
5 kg őszibarack
1 púpozott evőkanál citromsav
késhegynyi borkén üvegenként
35 dkg cukor
1 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A barackszeleteket citromsavas vízbe tesszük az üvegbe töltésig, így nem barnul meg. Majd a vizet a cukorral felforraljuk, és forrón az üvegbe tett gyümölcsre öntjük, amire már előzőleg üvegenként rászórtuk a borként és a tartósítót. Jól lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Tálalás
5 kg gyümölcsből kb. 5 üveg lesz.
Alternatív elkészítés
Egy 7 dl-es üveghez 7 dkg cukor és 2 dl víz kell körülbelül. Aki édesen szereti, tehet üvegenként 10 dkg cukrot is. A felforralt sziruphoz adhatunk egy csomag vanillincukrot is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?