Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack befőtt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarack befőtt

5 kg őszibarack
1 púpozott evőkanál citromsav
késhegynyi borkén üvegenként
35 dkg cukor
1 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A barackszeleteket citromsavas vízbe tesszük az üvegbe töltésig, így nem barnul meg. Majd a vizet a cukorral felforraljuk, és forrón az üvegbe tett gyümölcsre öntjük, amire már előzőleg üvegenként rászórtuk a borként és a tartósítót. Jól lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Tálalás

5 kg gyümölcsből kb. 5 üveg lesz.

Alternatív elkészítés

Egy 7 dl-es üveghez 7 dkg cukor és 2 dl víz kell körülbelül. Aki édesen szereti, tehet üvegenként 10 dkg cukrot is. A felforralt sziruphoz adhatunk egy csomag vanillincukrot is.
Őszibarack befőtt Őszibarack befőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!