Tiramisu torta babapiskótával
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Mártogatáshoz:
Krémhez:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Tipp:
Tiramisu torta babapiskótával
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Mártogatáshoz:
Krémhez:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?