Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu torta babapiskótával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Piskótatésztához:

2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mártogatáshoz:

1 teáskanál cukor
100 ml tej
75 ml erős kávé
1 evőkanál mandulalikőr

Krémhez:

250 g mascarpone
125 g sovány túró
50 g cukor
1 evőkanál mandulalikőr
250 ml hideg habtejszín

Töltelékhez:

100 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.

Tipp:

Áztatás előtt szurkáljuk meg a tésztát egy hurkapálcika segítségével.
Tiramisu torta babapiskótával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!