Tiramisu torta babapiskótával
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Mártogatáshoz:
1 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
100 ml tej
75 ml erős kávé
1 evőkanál mandulalikőr
Krémhez:
250 g mascarpone
125 g sovány túró
50 g cukor
1 evőkanál mandulalikőr
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Töltelékhez:
100 g babapiskóta
Szóráshoz:
némi Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Tipp:
Áztatás előtt szurkáljuk meg a tésztát egy hurkapálcika segítségével.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu torta babapiskótával
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Mártogatáshoz:
1 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
100 ml tej
75 ml erős kávé
1 evőkanál mandulalikőr
Krémhez:
250 g mascarpone
125 g sovány túró
50 g cukor
1 evőkanál mandulalikőr
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Töltelékhez:
100 g babapiskóta
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, keverjük 1 percig, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, távolítsuk el a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Kávés folyadék:
Keverjük össze a kakaót és a cukrot, majd a tejjel kevergetve forraljuk fel. Keverjük bele a kávét és a mandulalikőrt. Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, helyezzük egy tortatálra és fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a mandulalikőrt. A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd forgassuk bele a mascarponés krémbe. A krém felét kenjük az alapra, és a tetejére helyezzük a babapiskótákat. A piskótára a maradék folyadékot ecset segítségével vigyük fel. Kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük a tortát legalább 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Tipp:
Áztatás előtt szurkáljuk meg a tésztát egy hurkapálcika segítségével.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?