Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pali torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pali torta

12 tojás
12 kanál vaníliás cukor
12 kanál liszt
250 g darált dió
1 dl tej
250 g vaj
7 evőkanál vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

12 tojássárgáját elkeverünk 12 kanál vaníliás cukorral, 12 kanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval és végül hozzáadunk 12 tojás felvert habját.
7-8 lapot sütünk tepsi hátán.
Krém: A 250 g darált dió, 1 deci tejjel felforralunk. Amíg ez kihűl, elkeverünk 200 g vajat, 7 evőkanál vaníliás porcukorral és a kihűlt dióhoz adjuk.
A lapokat összerakjuk és csokoládémázzal bevonjuk.
A krémbe lehet magvalt meggyet is tenni.

Alternatív elkészítés

A sütemény tetejére apró cukorgyöngyöket lehet tenni, vagy darált dióval is meg lehet szórni.
Pali torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!