
Panettone, Olasz karácsonyi kalács


Hozzávalók
Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el langyos tejjel, keverjük, míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, keverjünk bele 2 tojássárgáját, a lisztet és cukrot, vajat, a darált mandulát, vaníliamagokat, egy kávéskanál sót. Keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át a tésztát, dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket majd kelesszük ismét, 2 órát.
Melegítsük elő a sütőt. A forma egyharmadáig töltsük a tésztát, hogy legyen helye kelni, de előtte késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még fél órát. Tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 160 fokra süssük 45-50 percig a kalácsot.
Alternatív elkészítés



Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Hozzávalók
Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el langyos tejjel, keverjük, míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, keverjünk bele 2 tojássárgáját, a lisztet és cukrot, vajat, a darált mandulát, vaníliamagokat, egy kávéskanál sót. Keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át a tésztát, dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket majd kelesszük ismét, 2 órát.
Melegítsük elő a sütőt. A forma egyharmadáig töltsük a tésztát, hogy legyen helye kelni, de előtte késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még fél órát. Tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 160 fokra süssük 45-50 percig a kalácsot.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?