Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Panettone, Olasz karácsonyi kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Panettone, Olasz karácsonyi kalács

40 dkg liszt
2,5 dl langyos tej
2 db tojássárgája
1/2 rúd vanília kikapart magja
1 db citrom héja
10 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörösáfonya
5 dkg kandírozott narancs
5 dkg mandula (darált)
10 dkg vaj (puha)
2 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
1 kk. só
nem kötelező egy kevés szerecsendió (reszelt)
0,5 dl rum vagy limoncello
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Panettone forma (lehet papírból is kapni) vagy kuglóf forma.

Elkészítés

Az aszalt vörösáfonyát és a mazsolát előző este beáztatjuk a rumba vagy limoncelloba, majd másnap leszűrjük.
Az élesztőt keverjük el langyos tejjel, keverjük, míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, keverjünk bele 2 tojássárgáját, a lisztet és cukrot, vajat, a darált mandulát, vaníliamagokat, egy kávéskanál sót. Keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át a tésztát, dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket majd kelesszük ismét, 2 órát.
Melegítsük elő a sütőt. A forma egyharmadáig töltsük a tésztát, hogy legyen helye kelni, de előtte késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még fél órát. Tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 160 fokra süssük 45-50 percig a kalácsot.

Alternatív elkészítés

A panettone egy olasz, pontosabban milánói eredetű karácsonyi kalácskülönlegesség. A hagyományos, kúp alakú panettone mazsolával és kandírozott gyümölcsdarabokkal készül az olaszok kedvenc karácsonyi kuglófja, annyit jelent: nagy sütemény.
Panettone, Olasz karácsonyi kalács Panettone, Olasz karácsonyi kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!