Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsinta gyümölcsös töltelékkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

200 g tönkölybúzaliszt
1 evőkanál nádcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
400 ml mandulaital
3 evőkanál napraforgómag

Sütéshez:

kb. 50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

150 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.

Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.

Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.

Tipp:

Szezontól függően akár használhatunk friss sárgabarackot is a töltelékhez.
Palacsinta gyümölcsös töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!