Palacsinta gyümölcsös töltelékkel
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.
Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.
Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.
Tipp:
Palacsinta gyümölcsös töltelékkel
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.
Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.
Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?