![Palacsinta gyümölcsös töltelékkel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31901/palacsinta-gyumolcsos-toltelekkel-15645.webp)
Palacsinta gyümölcsös töltelékkel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.
Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.
Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Palacsinta gyümölcsös töltelékkel
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.
Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.
Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.
Tipp:
![Palacsinta gyümölcsös töltelékkel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31901/palacsinta-gyumolcsos-toltelekkel-15645.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?