Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paradicsom-paprika salsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g paradicsom (előkészítve mérjük le)
600 g sárga paprika (előkészítve mérjük le)
200 g vöröshagyma
2 db chili paprika
2 ek. olaj
50 ml almaecet
1 ½ teáskanál só
kevés őrölt bors
250 g cukor
2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra kockázzuk. (Mivel a chili paprika igen erős, ajánlatos a tisztításához gumikesztyűt viselni.) Az almaecetből 50 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Az olajat egy főzőedényben felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, és rövid ideig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összekeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és kb. a felét pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és további keverés mellett 10 percig zubogva forrni hagyjuk. A tűzről levéve azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Grillezett húsokhoz, sajthoz vagy chipshez kiválóan alkalmas.
A Paradicsom-paprika salsa pikáns mártogatós, melyet sült húsok és nyers zöldségek, vagy egyéb ropogtatni valók mellé is kínálhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!