Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes kókuszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Golyókhoz:

150 g zabpehely
100 g kókuszreszelék
50 g porcukor
50 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 ml kókuszital

Díszítéshez:

kevés kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet finomra őröljük.

Elkészítés:

Az őrölt zabpelyhet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a porcukorral, a sárgabaracklekvárral, a kakaóporral és a rumaromával. Végül hozzáöntjük a kókuszitalt, alaposan összedolgozzuk, gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

A masszából benedvesített kézzel kb. 18 darab golyót formázunk, és mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Eper- vagy málnalekvárral is elkészíthetjük a golyókat.
A Zabpelyhes kókuszgolyók elkészítéséhez kekszpor helyett zabpelyhet használunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!