Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes kókuszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Golyókhoz:

150 g zabpehely
100 g kókuszreszelék
50 g porcukor
50 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 ml kókuszital

Díszítéshez:

kevés kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet finomra őröljük.

Elkészítés:

Az őrölt zabpelyhet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a porcukorral, a sárgabaracklekvárral, a kakaóporral és a rumaromával. Végül hozzáöntjük a kókuszitalt, alaposan összedolgozzuk, gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

A masszából benedvesített kézzel kb. 18 darab golyót formázunk, és mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Eper- vagy málnalekvárral is elkészíthetjük a golyókat.
A Zabpelyhes kókuszgolyók elkészítéséhez kekszpor helyett zabpelyhet használunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!