Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes kókuszgolyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Golyókhoz:

150 g zabpehely
100 g kókuszreszelék
50 g porcukor
50 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 ml kókuszital

Díszítéshez:

kevés kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet finomra őröljük.

Elkészítés:

Az őrölt zabpelyhet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a porcukorral, a sárgabaracklekvárral, a kakaóporral és a rumaromával. Végül hozzáöntjük a kókuszitalt, alaposan összedolgozzuk, gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

A masszából benedvesített kézzel kb. 18 darab golyót formázunk, és mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Eper- vagy málnalekvárral is elkészíthetjük a golyókat.
A Zabpelyhes kókuszgolyók elkészítéséhez kekszpor helyett zabpelyhet használunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!