
Parasztkenyér



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 25-30 perc).
A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Parasztkenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 25-30 perc).
A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?