Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Uborkasaláta Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Uborkasalátához:

2 darab kígyóuborka (kb. 600-650 g)
1 teáskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
kb. 2 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
2 kisebb gerezd fokhagyma

Díszítéshez:

némi fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk. Egy szűrőbe tesszük, összekeverjük a sóval, és legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután jól kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az ecetet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fokhagymát, végül összeforgatjuk az uborkával és a Creme VEGA-val. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk az uborkasalátához vékonyra szeletelt lila hagymát vagy finomra aprított kaprot.
Uborkasaláta Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!