Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Uborkasaláta Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Uborkasalátához:

2 darab kígyóuborka (kb. 600-650 g)
1 teáskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
kb. 2 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
2 kisebb gerezd fokhagyma

Díszítéshez:

némi fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk. Egy szűrőbe tesszük, összekeverjük a sóval, és legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután jól kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az ecetet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fokhagymát, végül összeforgatjuk az uborkával és a Creme VEGA-val. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk az uborkasalátához vékonyra szeletelt lila hagymát vagy finomra aprított kaprot.
Uborkasaláta Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!