Uborkasaláta Creme VEGA-val
Hozzávalók
Uborkasalátához:
2 darab kígyóuborka (kb. 600-650 g)
1 teáskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
kb. 2 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
2 kisebb gerezd fokhagyma
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
némi fűszerpaprika
Elkészítés
Előkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk. Egy szűrőbe tesszük, összekeverjük a sóval, és legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután jól kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
Elkészítés:
Az ecetet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fokhagymát, végül összeforgatjuk az uborkával és a Creme VEGA-val. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.
Tipp:
Adhatunk az uborkasalátához vékonyra szeletelt lila hagymát vagy finomra aprított kaprot.
Kedvencnek jelölöm
Uborkasaláta Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Uborkasalátához:
2 darab kígyóuborka (kb. 600-650 g)
1 teáskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
kb. 2 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
2 kisebb gerezd fokhagyma
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
némi fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk. Egy szűrőbe tesszük, összekeverjük a sóval, és legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután jól kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
Elkészítés:
Az ecetet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fokhagymát, végül összeforgatjuk az uborkával és a Creme VEGA-val. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.
Tipp:
Adhatunk az uborkasalátához vékonyra szeletelt lila hagymát vagy finomra aprított kaprot.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?