Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab Túrós tekercs

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin

Töltelékhez:

400 g túró
2 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
80 g aszalt vörösáfonya

Tetejére:

2 darab felvert tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej

Elkészítés

A Túrós tekercs elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.

A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Az áfonya helyett használhatunk mazsolát is, vagy akár elkészíthetjük csak túróval a tölteléket.
Túrós tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!