Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin

Töltelékhez:

400 g túró
2 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
80 g aszalt vörösáfonya

Tetejére:

2 darab felvert tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.

A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Az áfonya helyett használhatunk mazsolát is, vagy akár elkészíthetjük csak túróval a tölteléket.
Túrós tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!