Túrós tekercs
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.
A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Túrós tekercs
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.
A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?