
Túrós tekercs



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és a tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket egy sütőlapra fektetjük és egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 10 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Túrós tekercs
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és a tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket egy sütőlapra fektetjük és egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 10 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?