Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pekándiós Blondie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pekándiós Blondie

20 dkg fehér csoki (jó minőségű)
5 dkg pekándió
15 dkg vaj
15 dkg cukor vagy gyümölcscukor
12 dkg liszt
1 csipet só
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
2 tojás
1 ek. tejföl
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 marék aszalt áfonya (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 ' C előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a csokival vízgőz felett összeolvasztjuk. A lisztbe elkeverjük a darált (a felét vághatjuk durvára is) pekándiót, sütőport, szódabikarbónát és a sót. A tojást habosra keverjük a kétfajta cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csoki-vajat bégül a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük a masszát a tetejére. Finomra vágott aszalt áfonyát szórunk és 170'C 20 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Ez egyszerűen a brownie fehér változata :D én egy kicsit túlsütöttem így sötétszőke lett :D
Pekándiós Blondie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!