Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pekándiós Blondie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pekándiós Blondie

20 dkg fehér csoki (jó minőségű)
5 dkg pekándió
15 dkg vaj
15 dkg cukor vagy gyümölcscukor
12 dkg liszt
1 csipet só
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
2 tojás
1 ek. tejföl
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 marék aszalt áfonya (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 ' C előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a csokival vízgőz felett összeolvasztjuk. A lisztbe elkeverjük a darált (a felét vághatjuk durvára is) pekándiót, sütőport, szódabikarbónát és a sót. A tojást habosra keverjük a kétfajta cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csoki-vajat bégül a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük a masszát a tetejére. Finomra vágott aszalt áfonyát szórunk és 170'C 20 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Ez egyszerűen a brownie fehér változata :D én egy kicsit túlsütöttem így sötétszőke lett :D
Pekándiós Blondie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!