
Perec


Hozzávalók
Tèszta:
Elkészítés
Tèszta elkèszítèse
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.




Perec
Hozzávalók
Tèszta:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta elkèszítèse
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?