Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

15 dkg finomliszt
10 dkg teljes őrlèsű tönkölyliszt
5 dkg rètesliszt
1 kk. só
2 dkg èlesztő
1,4 dl tej
2 dkg vaj
1 kk mèz
reszelt sajt , magvak a dìszìtèshez
1 l vìz
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

A liszteket a sóval elkeverjük, a tejet langyosra melegìtjük, elkeverjük benne a mèzet, majd az èlesztőt. Hagyjuk felfutni ( felhabosodik)
Hozzàadjuk a liszthez elkeverjük, a làgy vajjal kidagasztjuk. Kb. 10 perc kèzzel .
Kelesztjük 1 óràt majd szilikon lapon kicsit ellapìtjuk kèzzel ès 8-10 daradra osztjuk. A darabokat 35-40 cm hosszú rudakkà sodorjuk majd perec alakúra hajtjuk. (A 2 vègèt összetekerve visszahajtjuk a közepère)
Hagyjuk kelni 15-20 percet.
Addig az 1 liter vizet felforraljuk a sóval ès szódabikarbónàval.
A gyöngyöző vìzbe egyesèvel beletesszük a perecet, fèl percig főzzük fèlidőnèl àtfordìtjuk. Szilikonlappal bèlelt tepsibe tesszük a lecsepegtetett perecet ès megszórjuk magokkal vagy sajttal, akàr durva szemű sóval.
200 fokos sütőben kezdjük sütni majd 10 perc utàn visszavesszük 180 fokra ès tovàbbi 15 -20 perc alatt aranybarnàra sütjük.
Perec Perec Perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!