Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-vaníliapudingos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-17 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-17 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
60 g cukor
250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

300 ml tej
100 g cukor
180 g félzsíros túró

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Közben 100 ml tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzácsorgatjuk a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót áttörjük, és a citromhéjjal együtt hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk

Tipp:

Keverhetünk a töltelékbe 80 g mazsolát. Áztassuk forró vízbe 10-15 percre, szűrjük le, majd a túróval és a citromhéjjal együtt adjuk a töltelékhez.
A Túrós-vaníliapudingos csigák a klasszikus kakaós, vagy fahéjas csiga alternatívájaként tálalhatók.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!