Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-vaníliapudingos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-17 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-17 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
60 g cukor
250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

300 ml tej
100 g cukor
180 g félzsíros túró

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Közben 100 ml tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzácsorgatjuk a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót áttörjük, és a citromhéjjal együtt hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk

Tipp:

Keverhetünk a töltelékbe 80 g mazsolát. Áztassuk forró vízbe 10-15 percre, szűrjük le, majd a túróval és a citromhéjjal együtt adjuk a töltelékhez.
A Túrós-vaníliapudingos csigák a klasszikus kakaós, vagy fahéjas csiga alternatívájaként tálalhatók.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!