Philadelphia® torta
Hozzávalók
Csatos tortaforma (26 cm Ø):
tortatál
Tortalaphoz:
200 g babapiskóta
125 g vaj vagy margarin
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
125 ml tej
200 g Philadelphia® krémsajt
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál citromlé
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
500 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és a kimért tejet ráöntjük, félretesszük, hogy megduzzadjon.
Elkészítés:
Tortalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
Tippek:
Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Kedvencnek jelölöm
Philadelphia® torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaforma (26 cm Ø):
tortatál
Tortalaphoz:
200 g babapiskóta
125 g vaj vagy margarin
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
125 ml tej
200 g Philadelphia® krémsajt
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál citromlé
500 ml hideg habtejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és a kimért tejet ráöntjük, félretesszük, hogy megduzzadjon.
Elkészítés:
Tortalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
Tippek:
Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?