Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia® torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaforma (26 cm Ø):

tortatál

Tortalaphoz:

200 g babapiskóta
125 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

125 ml tej
200 g Philadelphia® krémsajt
125 g cukor
2 evőkanál citromlé
500 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatint egy főzőedénybe tesszük és a kimért tejet ráöntjük, félretesszük, hogy megduzzadjon.

Elkészítés:

Tortalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.

Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.

Tippek:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Philadelphia® torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!