Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia® torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaforma (26 cm Ø):

tortatál

Tortalaphoz:

200 g babapiskóta
125 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

125 ml tej
200 g Philadelphia® krémsajt
125 g cukor
2 evőkanál citromlé
500 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatint egy főzőedénybe tesszük és a kimért tejet ráöntjük, félretesszük, hogy megduzzadjon.

Elkészítés:

Tortalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.

Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.

Tippek:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Philadelphia® torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!