Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia® torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaforma (26 cm Ø):

tortatál

Tortalaphoz:

200 g babapiskóta
125 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

125 ml tej
200 g Philadelphia® krémsajt
125 g cukor
2 evőkanál citromlé
500 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatint egy főzőedénybe tesszük és a kimért tejet ráöntjük, félretesszük, hogy megduzzadjon.

Elkészítés:

Tortalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.

Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.

Tippek:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Philadelphia® torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!