Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns édesburgonya-gofrik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Kenéshez:

némi zsiradék

Tészta:

300 g édesburgonya
250 g tönköly búzaliszt
150 g puha vaj vagy margarin
150 g tejföl
150 g újhagyma
5 db tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1-2 evőkanál szezámmag

Mártogatóhoz:

300 g tejföl
2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
frissen őrölt fekete bors
curry fűszer
némi cukor
csilipehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.

Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.

A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
A Pikáns édesburgonya-gofrik ízlés szerint elkészített mártással tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!