Pikáns édesburgonya-gofrik
Hozzávalók
Kenéshez:
némi zsiradék
Tészta:
300 g édesburgonya
250 g tönköly búzaliszt
150 g puha vaj vagy margarin
150 g tejföl
150 g újhagyma
5 db tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1-2 evőkanál szezámmag
Mártogatóhoz:
300 g tejföl
2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
só
frissen őrölt fekete bors
curry fűszer
némi cukor
csilipehely
Elkészítés
Elkészítés:
Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.
Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.
A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.
Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.
A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
Kedvencnek jelölöm
Pikáns édesburgonya-gofrik
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
némi zsiradék
Tészta:
300 g édesburgonya
250 g tönköly búzaliszt
150 g puha vaj vagy margarin
150 g tejföl
150 g újhagyma
5 db tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1-2 evőkanál szezámmag
Mártogatóhoz:
300 g tejföl
2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
só
frissen őrölt fekete bors
curry fűszer
némi cukor
csilipehely
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.
Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.
A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.
Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.
A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?