Tönkölylisztes keksz Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőpapír
kerek kiszúróforma (kb. 6 cm Ø)
Tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g sajt (pl. edami, trappista)
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojásfehérje (M-es)
némi tetszőleges magkeverék (pl. szezámmag, lenmag, fekete szezámmag, tökmag, napraforgómag)
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tönkölylisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt sajt kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk, belegyúrjuk a reszelt sajtot is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A kekszek tetejét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a magkeverékkel (óvatosan kissé bele is nyomkodjuk a tésztába a magokat), majd a kekszeket a sütőpapírra helyezzük, és a sós süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
A tönkölylisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt sajt kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk, belegyúrjuk a reszelt sajtot is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A kekszek tetejét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a magkeverékkel (óvatosan kissé bele is nyomkodjuk a tésztába a magokat), majd a kekszeket a sütőpapírra helyezzük, és a sós süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tippek:
A kekszek tetejére egy kevés reszelt sajtot is tehetünk.
Két-két kekszet összeragaszthatunk natúr vagy zöldfűszeres sajtkrémmel.
Két-két kekszet összeragaszthatunk natúr vagy zöldfűszeres sajtkrémmel.
Kedvencnek jelölöm
Tönkölylisztes keksz Airfryerben
Hozzávalók
kb. 30-32 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőpapír
kerek kiszúróforma (kb. 6 cm Ø)
Tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g sajt (pl. edami, trappista)
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojásfehérje (M-es)
némi tetszőleges magkeverék (pl. szezámmag, lenmag, fekete szezámmag, tökmag, napraforgómag)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tönkölylisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt sajt kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk, belegyúrjuk a reszelt sajtot is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A kekszek tetejét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a magkeverékkel (óvatosan kissé bele is nyomkodjuk a tésztába a magokat), majd a kekszeket a sütőpapírra helyezzük, és a sós süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
A tönkölylisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a reszelt sajt kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk, belegyúrjuk a reszelt sajtot is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Néhány darab sütőpapírt (az Airfryer sütő kosarának megfelelő méretűt) előkészítünk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen röviden átgyúrjuk, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A kekszek tetejét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a magkeverékkel (óvatosan kissé bele is nyomkodjuk a tésztába a magokat), majd a kekszeket a sütőpapírra helyezzük, és a sós süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket óvatosan kivesszük az Airfryer sütőből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni. Addig ismételjük a sütési folyamatot, amíg az összes keksz megsül.
Tippek:
A kekszek tetejére egy kevés reszelt sajtot is tehetünk.
Két-két kekszet összeragaszthatunk natúr vagy zöldfűszeres sajtkrémmel.
Két-két kekszet összeragaszthatunk natúr vagy zöldfűszeres sajtkrémmel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?