
Pikáns kenyérlángos



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.


Pikáns kenyérlángos
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?