
Pikáns kenyérlángos



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.


Pikáns kenyérlángos
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?