Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns kenyérlángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír

Tetejére/Feltéthez:

kb. 500 g hagyma
300 g tejföl 20 %-os
csipet só
frissen őrölt bors
kb. 225 g kockázott bacon

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml sör
100 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

4 nagy sütőpapírt (egyenként kb. 40 x 30 cm) elvágunk. A sütőt a tepsivel (kb. 35x40 cm) együtt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Feltét:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.
Pikáns kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!