Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
140 g vegán margarin

Töltelékhez:

100 g vegán margarin
100 ml vegán tejszín
150 g cukor

Krémhez:

100 ml vegán tejszín
200 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tészta 2/3 részét a formában kinyújtjuk, és körétesszük a forma szélét. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a tortalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk. A hengert a tortalap oldalához tesszük, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.

Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A Créme VEGA-t összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egyenletesen elkenjük az elősütött tortalapon. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát a sütési idő lejárta után még 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, kissé nyitott sütőajtó mellett, majd sütőrácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Krém:
A süteményt kivesszük a formából. A vegán tejszínt keményre felverjük, és habzsákkal különböző méretű halmokat nyomunk a tortára. A bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk és megmossuk, ízlésesen elhelyezzük a torta tetején, és így tálaljuk.

Tipp:

Vegán sajttorta pohárban:
Fél adag tésztát készítünk. A tésztát kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és tortalapként hőálló poharakba (kb. 160 ml-es) nyomjuk. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 15 percig sütőlapon elősütjük. A krémes tölteléket a recept szerint elkészítjük, és egyenletesen elosztjuk a poharakban. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és a receptben leírtak szerint gyümölccsel és habkrémmel tálaljuk.
A Vegán sajttorta  receptje 12 szeletes süteményre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!