Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
140 g vegán margarin

Töltelékhez:

100 g vegán margarin
100 ml vegán tejszín
150 g cukor

Krémhez:

100 ml vegán tejszín
200 g vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tészta 2/3 részét a formában kinyújtjuk, és körétesszük a forma szélét. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a tortalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk. A hengert a tortalap oldalához tesszük, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.

Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A Créme VEGA-t összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egyenletesen elkenjük az elősütött tortalapon. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát a sütési idő lejárta után még 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, kissé nyitott sütőajtó mellett, majd sütőrácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Krém:
A süteményt kivesszük a formából. A vegán tejszínt keményre felverjük, és habzsákkal különböző méretű halmokat nyomunk a tortára. A bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk és megmossuk, ízlésesen elhelyezzük a torta tetején, és így tálaljuk.

Tipp:

Vegán sajttorta pohárban:
Fél adag tésztát készítünk. A tésztát kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és tortalapként hőálló poharakba (kb. 160 ml-es) nyomjuk. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 15 percig sütőlapon elősütjük. A krémes tölteléket a recept szerint elkészítjük, és egyenletesen elosztjuk a poharakban. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és a receptben leírtak szerint gyümölccsel és habkrémmel tálaljuk.
A Vegán sajttorta  receptje 12 szeletes süteményre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!