Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás stangli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml tej
4 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
2 kisebb gerezd fokhagyma
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 csipet só (ízlés szerint)

Szóráshoz:

kb. 120-150 g edami sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.

Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

Adhatunk a tésztához 1 tasak Dr. Oetker Rozskovászt.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
Pizzás stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!