Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás stangli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml tej
4 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
2 kisebb gerezd fokhagyma
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 csipet só (ízlés szerint)

Szóráshoz:

kb. 120-150 g edami sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.

Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

Adhatunk a tésztához 1 tasak Dr. Oetker Rozskovászt.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
Pizzás stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!