Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás stangli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
300 ml tej
4 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
2 kisebb gerezd fokhagyma
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 csipet só (ízlés szerint)

Szóráshoz:

kb. 120-150 g edami sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.

Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

Adhatunk a tésztához 1 tasak Dr. Oetker Rozskovászt.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
Pizzás stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!