Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szórt almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40x30 cm):

sütőpapír

Morzsa tésztához:

200 g búzaliszt
200 g cukor
kb. 1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g hűtött vaj (nem lágy)
50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1500 g alma

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
200 ml tej
75 g lágy Rama margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szórt almás pite sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Ekészítés:

Morzsa tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.

Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Szórt almás pite sütemény körtével, vagy szilvával is elkészíthető.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.
A Szórt almás pite tojásmentesen készíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!