
Szórt almás pite



Hozzávalók
Tepsihez (40x30 cm):
sütőpapír
Morzsa tésztához:
200 g búzaliszt
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g hűtött vaj (nem lágy)
50 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
1500 g alma
Kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 ml tej
75 g lágy Rama margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A Szórt almás pite sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Ekészítés:
Morzsa tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Szórt almás pite sütemény körtével, vagy szilvával is elkészíthető.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.

Kedvencnek jelölöm

Szórt almás pite
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40x30 cm):
sütőpapír
Morzsa tésztához:
200 g búzaliszt
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g hűtött vaj (nem lágy)
50 g szeletelt mandula
Töltelékhez:
1500 g alma
Kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 ml tej
75 g lágy Rama margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szórt almás pite sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Ekészítés:
Morzsa tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Szórt almás pite sütemény körtével, vagy szilvával is elkészíthető.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?