![Pikáns paradicsomos-hagymás táskák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10277/13638-pikans-paradicsomos-hagymas-taskak.jpg)
Pikáns paradicsomos-hagymás táskák
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy teflonedényben felforrósítjuk, és a hagymát pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük (kb. 15 percig). Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, az aszalt paradicsomot és a tejfölt, és kis ideig még együtt főzzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, elfelezzük, majd két egyforma lappá (kb. 32x24 cm) nyújtjuk. A lapokat 8-8 téglalapra vágjuk (kb. 8x12cm). A tölteléket a lap alsó részébe töltjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd felsodorjuk. A végeket megcsavarjuk és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A kis csomagokat hosszában bevágjuk és kicsit széthúzzuk. A másik tésztalapnál ugyanezt megismételjük.
A tepsit sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A legjobb, ha melegen tálaljuk. Ízlés szerint rózsaborssal hintjük.
Tippek:
Paradicsom helyett aszalt szilvával is elkészíthetjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Pikáns paradicsomos-hagymás táskák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy teflonedényben felforrósítjuk, és a hagymát pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük (kb. 15 percig). Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, az aszalt paradicsomot és a tejfölt, és kis ideig még együtt főzzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, elfelezzük, majd két egyforma lappá (kb. 32x24 cm) nyújtjuk. A lapokat 8-8 téglalapra vágjuk (kb. 8x12cm). A tölteléket a lap alsó részébe töltjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd felsodorjuk. A végeket megcsavarjuk és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A kis csomagokat hosszában bevágjuk és kicsit széthúzzuk. A másik tésztalapnál ugyanezt megismételjük.
A tepsit sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A legjobb, ha melegen tálaljuk. Ízlés szerint rózsaborssal hintjük.
Tippek:
Paradicsom helyett aszalt szilvával is elkészíthetjük.
![A Pikáns paradicsomos-hagymás táskák önálló fogásként is megállják a helyüket húsétel mellé, vagy uzsonnára.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10277/13638-pikans-paradicsomos-hagymas-taskak.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?