Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns paradicsomos-hagymás táskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 ek. étkezési olaj
2 ek. fehérborecet
250 ml meleg víz

A töltelékhez:

250 g aszalt paradicsom
250 g póréhagyma
2 ek. napraforgóolaj
2 csipet só
1 ek. cukor
1 ek. fehér balzsamecet
1 pohár tejföl (20%-os, 150g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 óra), amíg szemmel láthatóan megnő.

A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy teflonedényben felforrósítjuk, és a hagymát pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük (kb. 15 percig). Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, az aszalt paradicsomot és a tejfölt, és kis ideig még együtt főzzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, elfelezzük, majd két egyforma lappá (kb. 32x24 cm) nyújtjuk. A lapokat 8-8 téglalapra vágjuk (kb. 8x12cm). A tölteléket a lap alsó részébe töltjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd felsodorjuk. A végeket megcsavarjuk és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A kis csomagokat hosszában bevágjuk és kicsit széthúzzuk. A másik tésztalapnál ugyanezt megismételjük.

A tepsit sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 30 - 32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A legjobb, ha melegen tálaljuk. Ízlés szerint rózsaborssal hintjük.

Tippek:

A sütemény lefagyasztható.
Paradicsom helyett aszalt szilvával is elkészíthetjük.
A Pikáns paradicsomos-hagymás táskák önálló fogásként is megállják a helyüket húsétel mellé, vagy uzsonnára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!