
Édes maci-zsemlék



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Ezen kívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
Tipp:


Édes maci-zsemlék
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?