Mákos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, míg morzsákat kapunk.
A morzsa jó felét terítsük el a tortaforma aljára, és evőkanállal nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük elő az alapot. A forma alá tegyünk egy sütőpapírt (figyelem: a zsír kifolyhat.).
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk az alapot kissé kihűlni, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az áttört túrót, a tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a pudingporral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól elkeverjük.
A töltelék 1/3-át összekeverjük a mákkal és a cukorral, majd az alapra kenjük. Öntsük rá a maradék tölteléket, és egyenletesen kenjük el. A maradék morzsát terítsük a torta tetejére, a szélén alig 1 cm-t szabadon hagyva. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig a sütő ajtaját kissé nyitva.
Ezután helyezzük egy süteményrácsra, távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a formában kihűlni.
Tipp:
Mákos túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, míg morzsákat kapunk.
A morzsa jó felét terítsük el a tortaforma aljára, és evőkanállal nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük elő az alapot. A forma alá tegyünk egy sütőpapírt (figyelem: a zsír kifolyhat.).
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk az alapot kissé kihűlni, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az áttört túrót, a tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a pudingporral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól elkeverjük.
A töltelék 1/3-át összekeverjük a mákkal és a cukorral, majd az alapra kenjük. Öntsük rá a maradék tölteléket, és egyenletesen kenjük el. A maradék morzsát terítsük a torta tetejére, a szélén alig 1 cm-t szabadon hagyva. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig a sütő ajtaját kissé nyitva.
Ezután helyezzük egy süteményrácsra, távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a formában kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?