Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

250 g búzaliszt
125 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

750 g félzsíros tehéntúró
200 ml habtejszín
3 db tojás (M-es)
75 g cukor
80 g darált mák
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt. A túrót szűrőn áttörjük és félretesszük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, míg morzsákat kapunk.
A morzsa jó felét terítsük el a tortaforma aljára, és evőkanállal nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük elő az alapot. A forma alá tegyünk egy sütőpapírt (figyelem: a zsír kifolyhat.).

Sütési idő: kb. 15-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk az alapot kissé kihűlni, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Az áttört túrót, a tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a pudingporral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól elkeverjük.
A töltelék 1/3-át összekeverjük a mákkal és a cukorral, majd az alapra kenjük. Öntsük rá a maradék tölteléket, és egyenletesen kenjük el. A maradék morzsát terítsük a torta tetejére, a szélén alig 1 cm-t szabadon hagyva. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig a sütő ajtaját kissé nyitva.
Ezután helyezzük egy süteményrácsra, távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a formában kihűlni.

Tipp:

Ízlés szerint porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Mákos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!