Piros gyümölcsös trifle
Hozzávalók
A krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon Vaníliás
40 g cukor
400 ml tej
200 ml hideg habtejszín
Ezenkívül:
400 g vegyes piros gyümölcs
40 g cukor
100 g babapiskóta
100 ml Amaretto likőr
100 g csokoládé forgács
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot azonnal folpackkal letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz forgatjuk. A piros gyümölcsöket megtisztítjuk, és a cukorral összekeverjük. A babapiskóta harmadát ízlés szerinti nagyságúra törjük, és desszertes tányérokban elosztjuk. Némi likőrrel meglocsoljuk. A krém harmadát a babapiskótára rétegezzük, megszórjuk csokoládé forgáccsal, majd a piros gyümölcsök felével. A maradék piskótát, likőrt, krémet, csokoládé forgácsot és piros gyümölcsöt az előbbi sorrendben a desszertre rétegezzük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet piros gyümölccsel díszítjük, és csokoládé forgáccsal hintjük.
Kedvencnek jelölöm
Piros gyümölcsös trifle
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
A krémhez:
40 g cukor
400 ml tej
200 ml hideg habtejszín
Ezenkívül:
400 g vegyes piros gyümölcs
40 g cukor
100 g babapiskóta
100 ml Amaretto likőr
100 g csokoládé forgács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot azonnal folpackkal letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz forgatjuk. A piros gyümölcsöket megtisztítjuk, és a cukorral összekeverjük. A babapiskóta harmadát ízlés szerinti nagyságúra törjük, és desszertes tányérokban elosztjuk. Némi likőrrel meglocsoljuk. A krém harmadát a babapiskótára rétegezzük, megszórjuk csokoládé forgáccsal, majd a piros gyümölcsök felével. A maradék piskótát, likőrt, krémet, csokoládé forgácsot és piros gyümölcsöt az előbbi sorrendben a desszertre rétegezzük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet piros gyümölccsel díszítjük, és csokoládé forgáccsal hintjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?