Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
Pici cukor
2 dl Tej
1 dl víz
picike só

Feltét:

Sonka
hagyma
ketchup
oregano
majoránna
bazsalikom
só, bors
konzerv kukorica
pannonia sajt és füstölt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítom, és beleteszem a cukrot, elolvasztom benne, bele az élesztőt, és kovászt készítünk. Mikor kész a kovász, a lisztet beleszitálom egy tálba, bele a kovászt, a vizet, ez liszttől függ, lehet több vizet is igényel, és bele a sót, és jól összegyúrom. Nagyon kis gyenge tésztát kapunk. Hadjuk kb. 1 órát keleszteni. Addig a ketchupot ízlés szerint egy tálba nyomjuk, bele az oregánot, a majoránnát, a bazsalikomot mindenből ízlés szerint, a sót, a borsot jól összekeverjük.
Mikor megkelt a tészta én kétfele teszem, és jó vékonyra kinyújtom, rá a ketchupos mártást, rá a sonka a kukorica, hagyma, és végül a kétféle sajt.
180 fokon sütöm, míg a sajt megbarnul a tetején.

Tálalás

Kb. 12 személyes

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Ezt a tésztát sokféleképpen lehet elkészíteni, más feltételekkel, tejfölösen, és lehet a szélét is tölteni bármivel, vagy lepény félének is jó :)
Pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!